Atenționare pentru românii care călătoresc în Italia/Spania

0
Atenționare pentru românii care călătoresc în Italia/Spania, Atenționare pentru românii care călătoresc în Italia, Atenționare pentru românii care călătoresc în Spania, romanii din Spania, romanii din Italia,

Atenționare pentru românii care călătoresc în Italia/Spania

Ministerul afacerilor externe: Atenționare pentru românii care călătoresc în Italia/Spania, cod roșu de caniculă. 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în centrul/sudul Italiei ori Spania, de caniculă cod roșu. Prognoza meteo avertizează de vreme nefavorabilă şi a emis coduri roşu şi portocaliu de caniculă, pentru perioada 17 – 23 iulie. Avertizările meteo Cod roșu și Cod portocaliu au fost prelungite în mai multe țări din Europa, începând de luni, 17 iulie până pe 23 iulie 2023.

Temperaturile ridicate și-au pus amprenta asupra mai multor țări din Europa. Principalele orașe din centrul și sudul Italiei și câteva din Spania vor ajunge temperaturi de până la 45 de grade.
Apa Mării Mediterane „fierbe” la temperaturi 29…31 grade în zona Italiei. Sunt valori cu 5-6 grade peste normalul perioadei.

Temperaturi prevăzute:

  • 45 de grade în Turcia (Antalya min 32 max 44);
  • 44.6 grade în Cipru;
  • 44.2 grade în Creta, Grecia;
  • 43.0 de grade în Italia, Mineo;
  • 38.8 grade în Germania;
  • 38.6 grade în Cehia.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://www.meteoalarm.org, http://sevilla.mae.ro/contact, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai un like pe facebook. Citește și un articol despre Cele mai căutate locuri pentru vacanţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *