Ați auzit despre shrinkflație?

1
Ați auzit despre shrinkflație, Despre shrinkflation, Ai auzit despre shrinkflație? shrinkflation,

Ați auzit despre shrinkflație? Despre shrinkflation

Ați auzit despre shrinkflație? În acest articol vom vorbi despre shrinkflation, ce înseamnă și de ce ne privește pe toți românii.

Despre Shrinkflation

Dacă încă nu ați auzit aceste cuvinte, nu-i nimic. Faptul că sunteți aici, înseamnă că sunteți interesat. Să începem cu originea numelui. Neologismul shrinkflation, combină 2 termeni englezi, „to shrink” (restricționare) și „inflation” (inflație). Fenomenul descrie tendința producătorilor de a reduce cantitatea de produs din interiorul ambalajelor, păstrând în același timp prețul substanțial neschimbat. In alte cazuri insă, costul suferă și o creștere, fața de reducerea conținutului acestuia. Este o strategie de a ridica prețurile într-un mod netransparent, încercând să ascundă faptul de consumatorii neatenți. Pentru a încerca să maschezi și mai mult schimbarea, se asociază de obicei un nou ambalaj sau o reînnoire vizuală a mărcii pentru a dezorienta și a transforma produsul în ceva captivant.

Un fenomen care este cunoscut de ceva vreme dar asupra căruia, astăzi mai mult ca niciodată, este important să se concentreze lumina reflectoarelor. Cu dificultățile care există pentru buzunarele românilor (prețuri mărite la toate facturile) este util să cunoaștem această practică din ce în ce mai răspândită.

Nu numai în România se observă acest fenomen, mai nou cam peste tot în Europa a început să se vorbească despre asta. Însă, nu am observat nici unul dintre cei care ne reprezintă astăzi să spună vreo ceva. În Germania, au luat măsuri de protecție a consumatorului. Au dat o lege prin care obligă cei ce introduc produse din afara tării ori să nu modifice cantitatea, ori să scrie mare căci cantitatea s-a micșorat. Faptul că producătorii modifică conținutul, nu este ilegal, este doar imoral. Faptul că oamenii s-au obișnuit cu o anumită cantitate ce trebuie respectată sau cel puțin anunțată cu litere mari. Nu cu litere mici și undeva unde nu se vede.

Citește și despre Consulate româneşti în UK sau despre Consulate româneşti în Franta.

1 thought on “Ați auzit despre shrinkflație?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *