Capcane în proiectul de eliminare a pensiilor speciale

2
pensiile speciale eliminate

Proiectul privind pensiile speciale eliminate este de fapt o manevră PSD. Capcane în proiectul de eliminare a pensiilor speciale..

Astăzi, PSD a propus un proiect de lege care va fi votat săptămâna aceasta, care este menit să păcălească atât cetățenii cât și Comisia Europeană. Și totuși, nu am observat nici un ziar dintre cele mari să scrie ceva despre acest lucru. Pentru cei care nu știu, Comisia Europeană a condiționat acordarea următoarei tranșe din PNRR doar după eliminarea pensiilor speciale.
Și totuși, parlamentarii PSD au propus un proiect de lege ce conține câteva motive de neconstituţionalitate.

Capcana PSD

„În primul rând, PSD a folosit o procedură accelerată, dezbaterea proiectului nefiind anunţată public, fie pe site-ul Parlamentului, fie în orice alt mod. Totul s-a făcut pe repede înainte şi în secret. Este exact motivul pentru care Curtea Constituţională a declarat şi în 2021 tentativa PSD de eliminare a pensiilor parlamentarilor ca fiind neconstituţională. Dacă doreau cu adevărat să elimine pensiile speciale ale parlamentarilor, PSD putea dezbate proiectul depus de REPER cu câteva luni în urmă, având acelaşi scop.

În al doilea rând, proiectul PSD prevede pur şi simplu eliminarea oricăror reglementări privind pensiile parlamentarilor, fără să prevadă nimic despre ce se va întâmpla cu parlamentarii care au ieşit deja la pensie şi încasează pensie. Sunt elemente lăsate nereglementate cu rea-credinţă, tocmai pentru a exista motive de declarare a legii drept neconstituţională. Tot ce face acum PSD este praf în ochi” a declarat Andrei Lupu, colider al parlamentarilor REPER şi avocat.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă un like și pe facebook sau pe twitter. Citește și despre cum scapi de pietre la rinichi.

2 thoughts on “Capcane în proiectul de eliminare a pensiilor speciale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *