Cum scapi de pietre la rinichi?

2
Ai pietre la rinichi, cum scapi de pietre la rinichi, cum elimini pietre la rinichi în mod natural. Cum eliminam pietre la rinichi calculi renali,

Ai pietre la rinichi? Află cum scapi de pietre la rinichi în mod natural. Cum eliminam pietre la rinichi (calculi renali) în mod natural.

Pietrele la rinichi se formează atunci când cantități mari de calciu, sodiu și acid uric nu pot fi eliminate de organism și se cristalizează. Pietrele mici la rinichi pot trece prin tractul urinar fără tratament. În cazul în care pietrele de rinichi sunt mari sau blochează tractul urinar ori provoacă dureri mari poate fi necesar tratament de urgență.

Care sunt simptomele?

De regulă, o piatră la rinichi nu va provoca simptome până cand nu începe să se deplaseze în rinichi sau nu trece în uretre. Daca se depune în uretere, poate bloca fluxul de urină si poate determina inflamarea rinichilor. Poate crea spasme dureroase. În acel moment, apar simptomele de mai jos:
• Durere severă, acută, în lateral și în spate, sub coaste
• Durere care radiază la nivelul abdomenului inferior și inghinal
• Durere care apare in valuri si fluctuează în intensitate
• Durere sau senzație de arsură in timpul urinarii
• Sânge in urina

Cum scapăm de pietre în mod natural

Cât mai multă mișcare
Săriturile pe loc, dar și mersul alert te pot ajuta, datorită gravitației, să elimini mai ușor pietrele de la rinichi. Acestea migrează mai ușor către „ieșire” dacă stai în poziție verticală.

Hidratarea intensă
În cele mai multe cazuri, consumul suficient de lichide suficiente este cel mai bun mod de a ajuta la prevenirea majorității tipurilor de pietre la rinichi. Consumul de lichide îți menține urina diluată și ajută la eliminarea mineralelor care ar putea duce la formarea pietrelor la rinichi.

Dar și alte lichide, cum ar fi băuturile din citrice, pot ajuta, de asemenea, la prevenirea pietrelor la rinichi. Unele studii arată că băuturile din citrice, cum ar fi limonada și sucul de portocale, protejează împotriva pietrelor la rinichi, deoarece conțin citrat, care împiedică transformarea cristalelor în pietre.

Cantitatea de lichide pe care trebuie să o consumi depinde și de vreme și de nivelul tău de activitate. Dacă locuiești, lucrezi sau practici exerciții fizice când este foarte cald afară, este posibil să ai nevoie de mai multe lichide pentru a înlocui fluidele pe care le pierzi prin transpirație.

Dacă, în general, este bine să bei multă apă, dacă ai pietre la rinichi, cantitatea de lichide trebuie cel puțin dublată. Cu fiecare urinare, ești mai aproape de eliminarea pietrelor de la rinichi.

Oțetul de mere

Un studiu din 2019 a constatat că acidul acetic din oțet ajută la reglarea citratului și a calciului în urină – atât calciul, cât și citratul ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi 1.

De asemenea, se crede că aciditatea oțetului de mere ajută la fărâmițarea pietrelor la rinichi, dar grăbește și eliminarea acestora. Toate tipurile de oțet conțin acid acetic și pot fi folosite în sosurile de salată și în alte feluri de mâncare.

Consumă 1 lingură de oțet de mere dimineața, pe stomacul gol, una la prânz, iar seara o linguriță. Pentru a îl consuma cu ușurință, amestecă oțetul de mere cu miere naturală sau diluează-l în apă.

Nu uita de facebook si twitter. Citește și despre Capcane in proiectul de eliminare a pensiilor speciale!

2 thoughts on “Cum scapi de pietre la rinichi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *