Dragoș Pîslaru cere demisia a doi miniștri

0
Dragoș Pîslaru cere demisia a doi miniștri, despre dragos pislaru,

Dragoș Pîslaru cere demisia a doi miniștri

Știri din politică: Dragoș Pîslaru cere demisia a doi miniștri. Este vorba despre ministra Gabriela Firea și ministrul Marius Budăi.

De curând Dragoș Pîslaru a emis un comunicat de presă prin care cere în mod direct premierului Marcel Ciolacu demiterea celor doi miniștri. Mai jos puteți citi comunicatul de presă emis.

COMUNICAT DE PRESĂ

Dragoș Pîslaru, copreședinte al Partidului REPER, îi cere premierului Marcel Ciolacu demiterea imediată a ministrei Gabriela Firea și ministrului Marius Budăi.

În urma anchetelor apărute în presă și investigației procurorilor DIICOT cu privire la centrele pentru persoane vârstnice din Voluntari, au ieșit la iveală informații care confirmă că acestea sunt adevărate lagăre de umilire și tortură. Similar există cazuri extrem de grave în centrele de plasament și protecție a persoanelor cu dizabilități sau precum și în cele cu copii instituționalizați.

Prin urmare, Partidul REPER, prin vocea copreședintelui Dragoș Pîslaru, cere premierului Marcel Ciolacu demiterea IMEDIATĂ a ministrei Gabriela Firea și ministrului Marius Budăi.

Dragoș Pîslaru, copreședinte REPER și președinte al Comisiei de Muncă din Parlamentul European:

”Menținerea în funcție a ministrei Gabriela Firea și a lui Marius Budăi în urma tuturor informațiilor dezvăluite de presă este o chestiune care afectează siguranța națională. Ar fi un gest clar de complicitate la cel mai înalt nivel politic de conducere a PSD și a Guvernului.

Este o relație de stil mafiot între cei care conduc aceste instituții până la cel mai înalt nivel, ajungându-se la aprobarea miniștrilor Firea și Budăi. Chiar dacă subordonarea instituțiilor de asistență socială depinde de autoritățile județene și locale, ministerele de resort au responsabilitate directă de coordonare și inspecție.

Gabriela Firea și Marius Budăi știau foarte bine unde și când se întâmplă astfel de orori în instituțiile din subordinea ministerelor pe care le conduc.

Miniștrii primesc informări de la instituțiile abilitate referitor la astfel de cazuri, cum am primit și eu în 2016 și am mers direct să sesizez DIICOT cu privire la faptul că exista suspiciunea de trafic de persoane în orfelinate. Cei doi miniștri au primit informări despre aceste cazuri și alte cazuri similare înainte să iasă informațiile publice și amandoi au închis ochii.

Ministra Firea are antecedente suplimentare în aceste cazuri:

  1.  Consiliera și vechea sa prietenă a fost direct implicată în dosarul lagărelor de tortură a vârstnicilor, conform informațiilor apărute în presă și anchetei penale;
  2.  Sora ei a fost director la Asistența Socială locală din Voluntari chiar în perioada în care abuzurile aveau loc în centrul pentru vârstnici din Voluntari;
  3.  Corpul de control al ANPDCA a fost desființat în 2021 sub oblăduirea Gabrielei Firea, pentru a nu mai exista responsabilitatea efectuării de controale în cazul sesizărilor primite prin linia telefonică de urgență Telverde 0800 500 550 destinată copiilor și adulților din centrele sociale, susținută de altfel și de UNICEF;
  4.  L-a dat afară, de urgență, pe activistul Vișinel Bălan din funcția de vicepreședinte ANPDCA, după ce acesta a vorbit public despre sinuciderile a peste 21 de copii din centrele de plasament.
  5.  De mai bine de 15 luni întârzie cu bună știință transmiterea Planului de acțiuni referitor la Garanția Europeană pentru Copii, condamnând la sărăcie pe cei 1,4 milioane de copii aflați în deprivare materială sau risc de excluziune socială.

Despre ministrul Budăi

Ministrul Budăi are responsabilitate directă, accentuată de faptul că în luna aprilie 2023 a anunțat întreruperea abruptă a protocolului cu Centrul pentru Resurse Juridice (CRJ). Prin care era permisă activitatea observatorilor independenți care verificau respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități instituționalizate. Intenția Ministrului Budăi este una clară în acest sens, reflectată în sccrisoarea semnată chiar de el. Asta în timp ce în 2016 când am fost ministrul Muncii am reînnoit și întărit acest acord cu CRJ. Datorită protocoalelor pe care le-au avut cu statul, echipele CRJ erau singurii profesioniști din societatea civilă care puteau să facă vizite neanunțate în centre de plasament, de recuperare sau servicii rezidențiale destinate adulților cu dizabilități. Fără susținerea acțiunilor de monitorizare independente de către statul român, astfel de dezvăluiri nu vor mai fi posibile în viitor.

Concluzia: În acest moment se întâmplă orori asupra copiilor, persoanelor cu dizabilități și vârstnicilor instituționalizați din cauza complicității directe a miniștrilor PSD Gabriela Firea și Marius Budăi.”

 
Ce trebuie să știi despre Circulaţia minorilor în străinătate? Nu uita de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *