Pașaportul electronic pentru cetățenii români din străinătate

1
Pașaportul electronic pentru cetățenii români, Pașaportul electronic, pasaport pentru cetățenii români, pasapoarte electronice, pasapoarte electronice pentru romani, Pașaportul electronic pentru români,

Pașaportul electronic pentru cetățenii români din străinătate

Citește articolul despre cum se poate elibera pașaportul electronic pentru cetățenii români din străinătate. Distribuie ca să afle și alții 

Paşaportul simplu electronic este documentul de călătorie care se eliberează, la cerere, cetăţenilor români care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege. Aceștia trebuie să nu se afle în una dintre situaţiile de suspendare a dreptului de a călători în străinătate.

Cetăţeanul român care şi-a stabilit domiciliul în străinătate poate depune cerere pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic, cu menţionarea statului de domiciliu.

La depunerea cererii pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic domiciliul în străinătate, actul de identitate prezentat se retrage. Apoi se transmite serviciului public comunitar pentru evidenţa persoanelor competent, iar paşaportul anterior se anulează şi se restituie titularului.

Valabilitatea pașaportului simplu electronic este de 10 ani şi nu poate fi prelungită.

Actele necesare pentru obținerea pașaportului în 2023

Persoanele majore care vor să călătorească în țările care se află în afara spațiului european au nevoie de următoare documente pentru eliberarea pașaportului simplu electronic.

• Cartea de identitate valabilă, în original, împreună cu certificatul de naștere în original sau cartea de identitate provizorie după caz.

• Documentul/chitanța în original care face dovada achitării taxei pentru pașaport care conține numărul tranzacției și datele persoanei pe numele căreia se solicită eliberarea documentului de călătorie (nume, prenume, CNP), precum și suma achitată, aferentă tipului de pașaport solicitat.

• Paşaportul anterior, dacă acesta există.

 

Citește și un articol despre Dan Air a început zborurile din Bacău. Nu uita de pagina de facebook.

1 thought on “Pașaportul electronic pentru cetățenii români din străinătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *