Ziua internațională a sărutului

1
Ziua internațională a sărutului, despre sarut, curiozitati despre sarut, ziua sarutului, ziua internationala a sarutului, curiozitati despre sarut

Ziua internațională a sărutului

Astăzi, 6 iulie, sărbătorim Ziua internațională a sărutului. Curiozități despre sărut și despre ziua sărutului pe care nu le știai.

Ziua sărutului este celebrată din anul 2006 pe data de 6 iulie. A apărut pentru prima dată în Marea Britanie, iar peste câțiva ani a devenit o sărbătoare internațională.

Ce este sărutul?

Un sarut reprezinta unul dintre cele mai intime interactiuni dintre doua persoane. Sarutam pentru a demonstra afectiune, dorinta si pentru a creste nivelul dorintei.

Istoria sărutului și sărbătorii
Prima referire la sărut a fost făcută în anul 1500 î. Hr, în documente istorice precum veda. Veda este o culegere ce conține texte originare din vechea Indie. Aici sunt cele mai vechi scripturi ale hinduismului. În prezent, textele vedice sunt venerate de hindușii din lumea întreagă.

Curiozități despre sărut

66% din oameni îşi ţin ochii închişi în timpul sărutului pentru a se bucura de ceea ce simt;
Un sărut romantic rapid arde 2-3 calorii, în timp ce un sărut franţuzesc va arde cinci calorii;
Un simplu sărut pune în lucru 34 de muşchi faciali. Cu alte cuvinte este foarte recomandat pentru a preveni apariţia ridurilor și întârzie îmbătrânirea;
Saruturile pasionale duc la cresterea pulsului si al tensiunii, pot mari durata vietii deoarece micsoreaza nivelul stresului si ard si calorii (26 calorii/ sarut de 1 minut). Sarutul sexual permite si transferul de testosteron de la barbat catre partenera sa si creste nivelul dorintei.
Sărutul funcționează ca un vaccin oral pe care cei implicați și-l aplică unul altuia. Deoarece bacteriile care se regăsesc în salivă sunt diferite în materie de 20%, sistemul imunitar este stimulat să formeze anticorpi.
Sărutul reprezintă un bun antrenament pentru plămâni: în locul celor 20 de respirații pe minut care se înregistrează în mod normal, în timpul unui sărut și după, respirațiile cresc la 60 pe minut. Rezultatul: o mai bună oxigenare și întărirea căilor respiratorii.

Ați auzit despre shrinkflație? Nu uita de facebook.

1 thought on “Ziua internațională a sărutului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *